keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ruusukaaligratiini



Taisi olla alunperin BBC Food sivuilla kun tämän gratiinin näin. Ruusukaali on suuri herkkumme, joten pakkohan tätä oli kokeilla. Meillä oli kilon verran ruusukaaleja, josta riitti sopivasti neljälle pääruokana, lisukkeena menisi varmaan tuplajoukolle.


Ruskista paketti pekonia, nosta pois pannulta ja sen jälkeen ruskista kevyesti pussillinen mantelilastuja siinä pekonin rasvassa. Nosta nekin pois ja kuulottele ruusukaalin puolikkaita pari minuuttia (esikeitä kaalit 2-3 minuuttia, pitempääkin jos ovat kovin isoja, ennen kuullotusta).



Lisää pannulle 3-4 dl kermaa ja anna kiehua kokoon hetkinen. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada ruusukaali-kerma sekoitus uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle mantelilastut ja pienennetyt pekonit.


Päällimmäiseksi vielä korppujauho-parmesaani sekoitusta. Mä laitoin joukkoon vähän pankoakin, mutta tavallinen korppujauho toimii ihan hyvin.


Paista 200 asteessa vartin verran.

Tämä toimii hyvin myös liharuoan lisukkeena, me nautimme tällaisenaan. Laitoin tunnisteiden joukkon myös 'kasvis', koska kyllähän tämä onnistuu ilman pekoniakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti