perjantai 12. joulukuuta 2014

Sose maa-artisokasta ja pavuista

Tässä resepti edellisen postauksen maa-artisokka ja papu -muhennokseen. Maistuu ennen kaikkea maa-artisokalta, mutta papu miedontaa makua hieman. Hyvin sopi aasialaisvaikutteisen naudanfileen kanssa.
Tässä vielä sama kuva kuin lihapostauksessa, tuosta soseesta kun ei tullut otettua kuvaa erikseen. Aika vaatimattoman näköinen olisikin ollut!
Tarvitset (neljälle):
- puoli kiloa maa-artisokkia
- 1½ dl kuohukermaa
- 1½ dl maitoa
- purkillisen isoja valkoisia papuja (säilykehyllystä)
- suolaa ja muutaman tipan sitruunan mehua

Kuori ja pilko maa-artisokat. Laita kattilaan, lisää kerma ja maito ja keitä kunnes artisokat kypsiä. Siivilöi, säästä keitinliemi. Lisää huuhdotut pavut kattilaan ja soseuta. Tarpeen vaatiessa lisää keitinlientä sopivan koostumuksen saamiseksi. Mausta suolalla ja sitruunan mehulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti