lauantai 6. joulukuuta 2014

Lämmin ruusukaalisalaatti omenalla ja appelsiinilla



Tällainen resepti löytyi, alkuperä Ruotsista, kokki Fredrik Erikssonin ideoima. Tämä oli tänään itsenäisyyspäivän alkuruokana/lounaana. (Pääruoka vuorossa parin tunnin päästä.) Loistava makuyhdistelmä. Reseptin sinappi minua mietitytti, mutta osoittautua erinomaiseksi lisäksi makuharmoniaan.


Tarvitset (varmaan hyvä neljälle alkuruokana, meitä oli kolme ja kävi kevyestä lounaasta):

- 500 gr ruusukaalia
- 1 appelsiini
- 1 rkl voita
- 1 punainen omena
- 1 rkl hunajaa
- suolaa, mustapippuria
- smetanaa
- sinappia
- ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Putsaa ruusukaalit ja puolita. Kuori appelsiini, irrota lohkot ja poista lohkoista kalvot. Jos lohkot ovat isoja, voi leikata pienemmiksi. Lohko omena kuorineen, mutta poista siemenkota.


Paista ruusukaaleja voissa noin viiden minuutin ajan. Lisää omenanlohkot ja hunaja, paista vielä pari minuuttia. Suolaa ja pippuroi.

Lusikoi ruusukaali-omena sekoitus lautasille, lisää appelsiinin palat ja kurpitsan siemenet. Klikkaa salaatin päälle smetanaa ja sinappia. (Mä laitoin ne lautasen reunalle, kun olin hieman epäileväinen sinapin suhteen. Turhaan. Päädyimme sekoittamaan molemmat salaatin joukkoon.)


Oli yksinkertaisesti hyvää. Tällaista yhdistelmää en olisi kyllä itse keksinyt, kiitokset Fredrikille. Resepti oli jossain lehdessä ja siinä hän kertoi tämän kuuluvan hänen joulupöytäänsä. Sopii hänen mukaansa leikkeleiden ja jopa joulukinkun kanssa. Pitääpä muistaa vaikka ensi vuonna kun jouluruokia mietitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti