Pohjana oli versio 2, mutta lisäsin taikinaan 1 dl spelttijauhoja ja veden määrää vastaavasti sen verran että taikinasta tuli sopivan löysä. Tässä siis taikinan kokonaismäärä hieman isompi, muttei siltikään tullut liian paksu levy yhdelle uunipellille.
Tässä vielä ohjeet:
Sekoita kulhossa: 1½ dl kuorimattomia sesamin siemeniä, 1 dl kuorittuja sesamin siemeniä, ½ dl auringonkukkasiemeniä, 1 dl pellavan siemeniä (toki voit tehdä oman siemensekoituksen, esim kurpitsan siemenetkin sopivat tähän hyvin), 1 dl maissitärkkelystä, 1 dl ruisjauhoja, 1 dl spelttijauhoja, 1 tl suolaa ja chilihiutaleita (niitä en mitannut, mutta olisikohan ollut vajaa 1 tl). Lisää sitten ½ dl rypsiöljyä ja sen jälkeen kuumaa vettä noin 3 dl.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille, levitä tasaiseksi. Paista 140 asteessa 1½ tuntia.
Kuva heinäkuulta 2012, Ranska itsenäisyyspäivää vietettiin Biarritzissa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti