keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kotitekoinen näkkileipä, osa 3

Ennen joulua tein vielä kolmannen version kotitekoisesta näkkäristä. Tästä tuli minun suosikkini. Eka oli ehkä turhan jauhoinen, toisessa taas liian vähän jauhoa, tämä juuri sopiva. Ja Timotejn ideasta otin vaarin ja laitoin hieman chilihiutaleita mukaan. Ei tullut tulista näkkileipää, mutta sellainen chilin aavistus vain, oikein hyvä idea!


Pohjana oli versio 2, mutta lisäsin taikinaan 1 dl spelttijauhoja ja veden määrää vastaavasti sen verran että taikinasta tuli sopivan löysä. Tässä siis taikinan kokonaismäärä hieman isompi, muttei siltikään tullut liian paksu levy yhdelle uunipellille.

Tässä vielä ohjeet:
Sekoita kulhossa: 1½ dl kuorimattomia sesamin siemeniä, 1 dl kuorittuja sesamin siemeniä, ½ dl auringonkukkasiemeniä, 1 dl pellavan siemeniä (toki voit tehdä oman siemensekoituksen, esim kurpitsan siemenetkin sopivat tähän hyvin), 1 dl maissitärkkelystä, 1 dl ruisjauhoja, 1 dl spelttijauhoja, 1 tl suolaa ja chilihiutaleita (niitä en mitannut, mutta olisikohan ollut vajaa 1 tl). Lisää sitten ½ dl rypsiöljyä ja sen jälkeen kuumaa vettä noin 3 dl.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille, levitä tasaiseksi. Paista 140 asteessa 1½ tuntia.

Kuva heinäkuulta 2012, Ranska itsenäisyyspäivää vietettiin Biarritzissa
Uuden vuoden illallinen on työn alla, siitä lisää loppuviikosta. Hyvää vuotta 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti