tiistai 9. joulukuuta 2014

Uunissa paistettu naudan sisäfilee aasialaisin maustein


Itsenäisyyspäivän pääruoka, naudan sisäfilee. Periaatteessa ei mitään ihmeellistä, uunissa paistettu reilu puolen kilo pala kolmelle. Mainitsemisen arvoisen tästä tekee marinadi/maustaminen. 

Tee ensin soijasuola (joo, kuulostaa täysin älyttömältä, mutta maistuu loistavalta!): sekoita 2 rkl sormisuolaa ja 1 tl soijaa.


Marinoi liha: sekoita yhteen 60 ml (japanilaista) soijaa, 2 rkl hienosokeria, 1 rkl riisiviinietikkaa, 1 rkl miriniä, 1/4 tl sesamöljyä, 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna, peukalon pään kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna. Laita liha marinaadiin ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tässä marinoinnin jälkeen, soijan aiheuttama tummuus näkyy hyvin sesamin siemenien alla

Ota filee marinadista (säästä marinadi!) ja pyörittele se sesamin siemenissä. Ruskista paistinpannulla ja siirrä sitten uunivuokaan. Paista 180 asteessa kunnes fileen sisälämpötila on 55 astetta. Kiedo filee folioon ja anna vetäytyä vartin verran. Keitä sillä aikaa marinadia kokoon hetkinen, sen verran että hieman paksunee.


Leikka liha siivuiksi. Kaada (marinadi)kastiketta päälle, koristele tuoreella korianterilla, krassilla ja mangoldilla. Ripottele vielä soijasuolaa.

Tarjoiltiin maa-artisokka-papu muhennoksen kanssa (laitan sen reseptin eri postaukseen, niin löydän helpommin jälkeen päin).


Liha onnistui loistavasti. Ilmeisesti yhtälö hyvä lihanpala, maukas marinadi ja oikea kypsyys tekivät sen, suussa sulavan mureaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti