torstai 1. tammikuuta 2015

Tartarpihvi ja muikunmätiä

Olen lapsesta asti tykännyt tartarpihvistä, mutta Timotejn suhde siihen on ollut vähemmän suoraviivainen. Onneksi hän kuitenkin ehdotti tätä (listasta jossa oli kymmenkunta vaihtoehtoa) kun mietimme miten perinteinen uudenvuoden aaton muikunmäti syötäisiin tänä vuonna.

Tartaria, muikunmätiä, shamppanjaa,,,, täydellinen uudenvuodenaatto!
Idea tuli Allt om mat lehden nettisivuilta. Näin sanoo resepti, neljälle:

  • Kuori ja pilko puolikas salottisipuli
  • Paahda 2 rkl pankoa (japanilaista 'korppujauhoa') öljyssä kullanruskeaksi, anna kuivua talouspaperin päällä.


  • Keitä kaksi munaa puolikoviksi, anna jäähtyä ja kuori.
  • Sekoita tartarlaatuinen naudan jauheliha (150 gr) ja salottipuli, lisää joukkoon 1 tl dijonsinappia, 1 rkl oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
  • Laita lihasekoitus leivän siivuille
  • Ota munista keltuaiset ja hienonna
  • Laita tartarin päälle friteerattu panko, munan keltuaiset, muikunmätiä ja tuoretta lehtipersiljaa.


Nauti kuohuvan viinin kera.


Kummallinen yhdistelmä paperilla, mutta aivan loistavan makuinen. Näin päättyi 2014.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti