tiistai 6. tammikuuta 2015

Keitettyä kuhaa, salottisipuli-chili-kastiketta ja kahdenlaista kurpitsasosetta

Keitettyä kuhaa, kahta erilaista kurpitsasosetta (toista oli valmiina peuran jäljiltä ja toisen tein tätä annosta varten) ja vallan erinomaista salottisipuli-chili-kastiketta:


Kuha: tee keitinliemi; sekoita valkoviiniä, kalafondia ja vettä. Mausta kokonaisilla musta- ja valkopippureilla. Lisää yksi sipuli lohkoina. Kiehauta. Lisää kalan fileet ja ota kattila pois levyltä.


Kalaliemi kattilassaan, kurpitsat toisessa ja sekoitin valmiina soseen tekemiseen.

Annosten teko vuorossa
Noin 5 minuutin päästä kala on valmista. (Kunhan kyseessä kuhan tyyppinen ohut kala ja nestettä on tarpeeksi.) Maailman helpoin tapa valmistaa kalaa.

Kastike:  Kuori ja siivuta yksi salottisipuli. Laita se kattilaan ja kaada joukkoon 1 dl rypsiöljyä ja 2 rkl valkoista balsamicoviinietikkaa. Hieman suolaa ja mustapippuria kannattaa myös lisätä. Keittele hiljalleen hetki että sipuli hieman pehmenee. Lisää sen jälkeen joukkoon yksi mieto chili siivuina (älä anna chilin kiehua mukana, vaan lisää vasta lopussa. Paitsi jos haluat chilin maun tarttuvan voimakkaasti öljyyn, me emme halunneet).


Asettele kala ja kurpitsasoseet (reseptit tulevat lähipäivinä) lautasille. Kauho kastiketta kalan päälle ja koristele vielä vesikrassilla.

Tuo kastike sopi oikein hyvin miedon kalan seuraksi, chili ei dominoinut vaikka ajattelin että niin olisi voinut käydä. Chilin määrää on myös helppo säätää ruokaillessa koska maku on noissa chilirenkaissa ei niinkään itse kastikkeessa.

Ohje on modifioitu norjalaisesta turskareseptistä. Suosittelemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti