perjantai 16. tammikuuta 2015

Paahdettua kukkakaalia ja mätiä

Loppiaisen brunssilla oli mukana pari uutta reseptiä, tässä niistä toinen - uunissa paahdettua kukkakaalia ja mätiä. Paahdettu kukkakaali on aina suosikki, kuten myös mäti. Sen takia Damernas värld lehdessä ollut resepti kiinnitti heti huomioni, yhdistäen näitä kahta. Ohjeessa oli käytetty kirjolohenmätiä, meillä oli pakastimessa muikunmätiä, joten sitä meidän lautasella.


Aloita pilkkomalla kukkakaali suupaloiksi ja laita palat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle 3 rkl oliiviöljyä ja lisää myös voinokareita, n 50 grammaa. Paahda 25 asteisessa uunissa puolisen tuntia.


Ota ulos uunista ja anna jäähtyä hetken. Puserra puolikkaan sitruunan mehu kukkakaalien päälle. Lisää mustapippuria, tillitöyhtöjä ja (muikun)mätiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti