lauantai 10. tammikuuta 2015

Kurpitsasose kahdella eri tavalla


Numero 1 tarjoiltiin sekä peuran  ja kuhan kanssa. Uunissa paahdettua ja ranskankermaa joukossa, on tuo vaaleampi kuvassa.

Tee näin: Kuori, poista siemenet ja pilko yksi butternutkurpitsa (siitä tuli 400 gramman verran kuutioita), yksi sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Laita kaikki leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää ruokalusikkallisen verran oliiviöljyä.


Paahda 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes kurpitsan palat pehmenneet. Kaada paahdetut kasvikset ja purkki ranskankermaa monitoimikoneeseen (tai käytä sauvasekoitinta) ja sekoita soseeksi . Mausta suolalla ja pienellä tilkalla sitruunan mehua.


Numero 2 oli tarjolla kuhan kanssa. Valkoviinissä keitettyä kurpitsaa ja mausteena inkivääriä.

Tee näin: Kuori, poista siemenet ja pilko yksi butternut kurpitsa. Laita palat kattilaan ja kaada päälle 2 desiä kuivaa valkoviiniä. Keitä kurpitsat kypsiksi, 10-15 minuuttia, kaada neste pois. Sekoita kurpitsat tasaiseksi soseeksi ja mausta 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä ja 1-2 rkl voita.

Ihan mahdotonta sanoa kumpi parempaa, molemmat todella hyviä. Tykkäsin paahdettujen kurpitsojen ja ranskankerman yhdistelmstä. Numero kaksi oli raikasta ja inkivääri on aina mieluista. Tasapeli, siis. Tehkää molempia!

Tässä vielä annoksissaan:

Peuran kera paahdettua kurpitsasosetta

Kuhan kanssa kumpaakin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti