sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Friteeratut pankoperunat

Tässä tulee yksi peuran lisukkeista, friteeratut pankokuorutteiset perunat. Valmistaminen vie aikaa, mutta lopputulos oli mieleinen. Kiva löytää vaihtelua lisukkeisiin.


Tarvitset neljälle:

  • perunoita (500gr?), joko valmiiksi kauniin pyöreitä ja pieniä. Tai tee kuten me, ota tavallisia pienehköjä pottuja ja muotoile niistä veitsellä pieniä ja pyöreitä.... kuten sanottu, valmistaminen vei aikaa, mutta Timotejlta tuo sujui varsin näppärästi
  • litran verran rypsiöljyä
  • 2 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja 
  • 2 rkl chilipulveria
  • 3 dl pankoa (tai korppujauhoa)
Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauho ja chilipulveri. Vatkaa kananmunat kevyesti. Kierittele kypsät, jäähtyneet perunat ensin jauho-chili sekoituksessa, sitten kanamunassa ja viimeksi pankossa.

Liukuhihnavaihe menossa
Öljyyn jonotusta
Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen ja friteeraa perunapallot kunnes ovat kullanruskeita. Tee friteeraus muutamassa erässä, ettei öljy jäähdy liikaa. Anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperin päällä.


Veikeitä olivat ja hyvältä maistuivat. Pitääpä muistaa tehdä toistekin.
Lautaselle menossa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti