sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kuhakääröt


Meillä oli kaksi neljätoista vuotiasta viikonloppukylässä. Lauantaina tytöt saivat toivoa alkuruokaa, toinen ehdotti hummusta johon oli ihastunut hiihtoloman Dubain matkalla ja toinen toivoi simpukoita joita ei ollut koskaan maistanut. Tehtiin tietenkin molempia. Niiden reseptit olen blogannut jo aiemmin, joten ei niistä sen enempää.

Pääruoan mä olin päättänyt jo etukäteen, kuhakääröt joiden idean olin saanut Proud Italian Cook -blogista.


Tarvitset:
- valkoista 'lattanaa' kalaa, meillä kuhaa
- (punaisia) perunoita
- kotitekoista pestoa (toki valmiskin käy, mutta kotitekoinen on parempaa)
- porkkanaa ja kesäkurpitsaa
- 2 dl pankoa
- sitruunan kuori raastettuna
- valkosipulin kynsi
- suolaa ja mustapippuria
- lehtipersiljaa koristeluun


Valmistele vihannekset: kuori ja suikaloi porkkanat. poista kesäkurpitsasta pehmeä sisäosa ja suikaloi. Raasta sitruunan kuori ja murskaa valkosipuli. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi.


Sekoita panko, valkosipulimurska ja sitruunan kuori. Paista öljyssä kunnes kevyesti ruskistunutta ja rapeaa.


Laita perunansiivut leivinpaperin päälle uunipellille. Öljyä, suolaa ja pippuroi.


Sivele kalan fileen toinen puoli pestolla, laita nippu porkkanaa ja kesäkurpitsaa, rullaa.


Rullien pintaan pestoa ja pankoa. Nosta kääröt perunasiivujen päälle ja paista 175 asteisessa uunissa kunnes kala ja perunat kypsiä (vartti?, ei tullut katsottua kelloa).


Hyvää ja hieman erilaista. Tiskin määrä varsin rajallinen, pisteet siitäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti