lauantai 7. maaliskuuta 2015

Pintxos, juustoa ja anjovista, sekä kuningasrapua

Tehtiin pintxosia iltapalaksi, paria erilaista. Toisessa kuningasrapua, valkosipulijuustoa, sitruunan kuorta ja kuivattua aprikoosia. Toisessa cheddarjuustoa, aprikoosimarmeladia ja anjovista. Ei, en osaa keksiä näin luovia yhdistelmiä. Reseptit tulivat samasta paikasta kuin näiden reseptit, nimittäin täältä (ruotsiksi).


Helppoa kuin heinänteko (sanon minä joka on ajanut traktoria heinänteossa muutamankin kerran alakouluikäisenä. Näin yllättää kaupunkilainen ystävänsä....).

Rapupintxo


Timotej osti kuningasrapua, mutta jos sitä ei löydy, niin ravutpyrstötkin kelpaavat varmasti. Maku toki riippuvainen siitä millaista rapua tässä käyttää. Ainekset kuuteen leipäseen: 100 gr ravun lihaa, 1-2 rkl valkosipulituorejuustoa, 1-2 rkl hienonnettua ruohosipulia, 2 tl sitruunan kuorta raastettuna, 1-2 kuivattua aprikoosia suikaleina.

Kuvan ottamisen jälkeen silppusin lisää ruohosipulia
Sekoita rapu, ruohosipuli ja valkosipulijuusto. Lusikoi seos patongin siivujen päälle, koristele sitruunan kuorella ja aprikoosilla.

Coctailtikut kuuluvat asiaan, niillä siiretään pintxo tarjoiluastiasta lautaselle
Juusto-anjovis pintxo


Tässä kypsytettyä cheddaria, aprikoosimarmeladia ja espanjalaista anjovista (sardellit loppu lähikaupassa).


Laita patongin siivun päälle juusto, marmeladi ja anjovis/sardelli, siinä se.


Tee ja tarjoile näitä alkupalaksi, silloin riittää yksi kutakin. Tai tee kuten me, tarjoile iltapalaksi, jolloin menekki vaihtelee paljon, 4-5 nuppi lienee sopiva.

Yritimme valita suosikimme, vaikeaa. Molemmat hyviä ja niin erilaisia ettei voi verrata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti