sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Peruna-mangold frittata

Frittata on hyvä ruoka kun kaapeissa ei ole 'mitään'. Italialainen versio uunimunakkaasta, johon voi kätkeä melkein mitä vain. Tällä kertaa tosin ostettiin raaka-aineet ihan varta vasten, kaapeista kun ei löytynyt edes kanamunia.  


Ainekset:
  • paketti mangoldia (irrota lehdet ja 'varret' erikseen)
  • kasvisöljyä 
  • ½ tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • pari perunaa kuorittuna ja raastettuna
  • ½ sipuli hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl chilihiutaleita
  • 5-6 munaa (koosta riippuen)
  • 100 gr juustoraastetta (pitkään kypsytettyä goudaa)

+

Laita kasvisöljyä kuumenemaan uuninkestävälle paistinpannulle. Lisää rosmariini ja sekoittele puolisen minuuttia että saat aromit irti.


Lisää pannulle sipulit, perunat, mangoldin pienennetyt varret, suolaa ja mustapippuria. Paista muutama minuutti kunnes alkavat kevyesti ruskistua. Viimeksi lisää vielä chilihiutaleet ja valkosipuli.

Vatkaa munat kevyesti ja sekoita joukkoon mangoldin lehdet. Mä laitoin sellaisenaan, mutta jälkeen päin mietin että olisi kannattanut pienentää niitä hieman. No, ensi kerralla sitten.


Kaada muna-mangoldi sekoitus paistinpanulle perunoiden päälle  ja levitä tasaiseksi.

Paista 175 asteisessa uunissa kunnes munaseos hyytynyt ja saanut hieman väriä, 15-20 minuuttia.


Tarjoile vaikka vihersalaatin kanssa lounaaksi tai osana brunssitarjoilua. Pohdin syödessä jos tekisi vappulounaalle uunipellillisen tätä ja leikkaisi neliöiksi, sopisi varmaan hyvin noutopöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti