Olipa hyvää! Salaattipedillä tarjottua friteerattua vuohenjuustoa. Idea tuli amerikalaisesta ruokalehdestä, mikä ei liene yllätys. Amerikka kun on friteerauksen luvattu maa. Tähän(kin) reseptiin se toi lisäsäväyksen, verrattuna tavalliseen vuohenjuustosalaattiin.
Tee mieleisesi salaattipohja, tässä rucolaa, punaista salanovaa ja viinirypäleen puolikkaita.
Vatkaa 1 kananmuna rikki ja sekoita joukkoon tilkka (vajaa rkl) vettä. Sekoita toiselle lautaselle desin verran pankoa, suolaa, mustapipuuria (ehkä puoli tl kutakin) ja 1 rkl silputtua sileälehtistä persiljaa.
Kasta vuohenjuustokiekot ensin kananmunassa, sitten pankosekoituksessa, uudelleen kanamunassa ja vielä kerran pankossa. Tuplaleivitys siis.
Kuumenna kasvisöljyä kattilassa ja friteeraa juustokiekot molemmin puolin kullanruskeiksi, 2-3 minuuttia per puoli.
Nosta juustokiekot ensin valumaan talouspaperin päälle hetkeksi ja siirrä sen jälkeen salaattipedille.
Salaatinkastikkeen sekoitin hunajasta, sherryviinietikasta, oliiviöljystä, suolasta ja mustapippurista.
Paahdoin myös hasselpähkinöitä kuivalla paistinpannulla hetkisen ja rouhin ne karkeasti veitsellä ja lisäsin salaatin päälle.
Oli hyvää. Rapea kuori ja lämmin, osittain valuva juusto, salaatinkastike ja makeat rypäleet olivat yliveto yhdistelmä. Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti