lauantai 21. helmikuuta 2015

Intialaista, osa 3. Vindaloo kanaa suomalaisittain


Vindaloo on perinteinen intialainen ruoka, jossa pitää olla lihan lisäksi viinietikkaa ja valkosipulia. Tämän meidän ohjeen mukaan en väitä alkuperäistä syntyvän, enemmäkin kyseessä suomalainen versio vindaloon amerikkalaisesta reseptistä! (Tulipa kierreetyä melkein koko maapallo yhdessä lauseessa.)

- 1½ tl currya
- 2 rkl tulista paprikaa/chilipulveria (mä sekoitin 1 rkl tavallista paprikajauhetta ja saman verran cayennepippuria)
- 500 grammaa luutonta, nahatonta kanaa palasina
- 6 valkosipulinkynttä murskattuna
-4 rkl punaviinietikkaa
- suolaa, mustapippuria
- kasvisöljyä
- 1 sipuli ohuina siivuina
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 purkki murskattuja tomaatteja, erota tomaatimurska ja neste toisistaan
- tuoretta korianteria

Tee maustesekoitus: sekoita curry, paprika/chili ja noin 1 tl mustapippuria. Sekoita 1 rkl maustesekoituksesta kanan palojen joukkoon, lisää myös 2 rkl punaviinietikkaa, noin puolet valkosipulista ja vajaa tl suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä.

Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja lisää sipuli sekä hieman suolaa. Kuullota muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää inkivääri, loput valkosipulista ja maustsekoituksesta ja jatka kuullottamista ½-1 minuuttia.

Lisää tomaattimurska (ilman nestettä) ja sekoita huolellisesti hetken verran. Sen jälkeen joukkoon kanan palat, tomaattimehu/neste, loput 2 rkl punaviinietikkaa ja desi vettä. Anna muhia osittain kannen alla kunnes kana kypsää. Tarkista suolan ja mustapippurin määrä. Lisää tuoretta korianteria annoksen päälle (ei siis kuten alla olevan syöjä, hän jätti koriaterin väliin).


Tällä kertaa emme tehneet naan leipää ajan puutteen vuoksi. Olin ajatellut käydä ostamassa take awayna lähiravintolasta. mutta sitten sekin unohtui. Ensi kerralla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti