keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Intialaista, osa 2. Punaisia linssejä, kasviksia ja lammasta


Nyt vuorossa oikeanpuoleinen curry, dal-pohjainen lammaspata. Olin aika varovainen chilin kanssa, joten ihan 'aidolta' ei varmastikaan maistunut, mutta me tykättiin.

Tarvitset:
- 500 grammaa lammasta (esim ulkofilettä tai karitsan paahtopaistia)
- 5 rkl garam masalaa
- suolaa, mustapippuria
- 1 sipuli, karkeasti pilkottuna
- 4 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 2 rkl pilkottua tuoretta inkivääriä
- 1 chili pilkottuna
- kasvisöljyä
- 1½ tl sinapin siemeniä
- 2 desiä punaisia linssejä
- kukkakaalin paloja (ehkä 1/3 kokonaisesta kukkakaalista)
- porkkanan paloja (2 keskikokoista porkkanaa meillä)
- 2 perunaa palasina
- 1 tl kurkumaa
- tuoretta korianteria

Pilko lammas palasiksi. Laita kulhoon ja lisää 2tl garam masalaa, 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Sekoita. 


Laita tehosekoittimeen sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Käynnistä kone ja hienonna sekoitus karkeahkoksi. Älä anna mennä liian hienoksi ettei nesteet irtoa.


Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää sinapin siemenet. Sekoittele noin minuutin ajan. Lisää sitten 3 rkl garam masalaa, sipulisekoitus, linssit, kasvikset, kurkuma, ½ litraa vettä ja suolaa.


Ruskista lihat paistinpannulla ja lisää kattilaan. Anna muhia kannen alla kunnes kasvikset kypsiä ja liha mureaa. Meillä oli karitsan paahtopaistia ja noin 45 minuuttia oli kattila liedellä.


Tarjoillessa lisää tuoretta korianteria annoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti