sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Intialaista, saag tyyppinen pinaatti-kikherne kastike


Tästä se alkaa, intialaista sunnuntain lounaaksi. Tein kolme erilaista kastiketta, yksi kasvis-, toinen kana- ja kolmas lammasversio.  Neljälle hengelle, mutta olisi riittänyt useammallekin.


Ensimmäisenä niistä tulee kasvisversion resepti, pinaatti-kikherne sekoitus. Kaikki reseptit ovat 'Best of fine cooking, Cook fresh' -lehdestä.

Pinaaattia jugurtin ja kikherneiden kera:

Ainekset:
- 2 rkl voita
- 1 pieni sipuli pilkottuna
- 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl garam masala -maustetta
- ½ tl jauhettua korianteria
- 3 pakettia tuoretta pinaattia (210 gr)
- suolaa, mustapippuria
- vajaat 2 dl turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
- paketti valmiita kikherneitä

Kuullota sipulia voissa 2-3 minuuttia, lisää valkosipuli, inkivääri, garam masala, korianteri ja jatka kuullottamista 15-30 sekuntia. Lisää sen jälkeen pinaatti ja desin verran vettä. Sekoittele 2-3 minuuttia. Siirrä koko satsi tehosekoittimeen, lisää myös jugurtti, sekä suolaa ja mustapippuria. Sekoita.


Siirrä sekoitus kattilaan.Tähän asti voit valmistaa vaikka parikin tuntia etukäteen. Lisää viimeksi valutetut kikherneet ja kuumenna.



Tässä vielä minun annokseni. Kaksi muuta reseptiä tulee lähipäivinä. Kaikki kolme olivat hyviä, mutta tää vege minun ehdoton suosikkini, kuten Saag paneerkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti