Näin siinä sähköpostissa luki:
"Hilkan punajuuripata
Tarvitaan
- 1 kg punajuurta
- 4 isoa sipulia
- 400 gr pekonia (tai sian kylkisiivua)
- 2 dl vettä
- 1 dl kermaa
- 2tl suolaa
- pippuria
Kiehauta punajuuret (voi keittää jonkin aikaa). Kuori ja viipaloi punajuuret. Paista pekoni ja sitten sipulit samassa rasvassa. Leivitä punajuuret ja paista ne kevyesti. Lisää ainekset pataan ja mausta. Lisää vettä. Paista uunissa 175 asteessa 2 tuntia. Paistamisen lopussa lisää kermaa. Ja padan kanssa olemme yleensä tarjonneet perunamuussia."
Aika pitkälti ohjeita noudatimme (laitoin enemmän kermaa ja vähemmän vettä ja kaikki neste oli mukana alusta asti), alla kuvasarja kokkauksestamme:
Tarjoillessa murensimme vielä fetaa padan päälle. Punajuuri ja feta kun sopii niin hyvin yhteen. Lisukkeena keitettyjä, murskattuja perunoita, joiden joukossa oliiviöljyä. Maistui oikein, oikein hyvältä. Kiitokset Hilkalle reseptistä, vaikka hän ei ehkä tunnista tätä omakseen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti