lauantai 7. helmikuuta 2015

Turskaa ja puikulaperunoita


Lisää norjalaisia turskareseptejä. Viimeksi turska piti korvata kuhalla, tällä kertaa oli turskaa tarjolla. Toki tässäkin käy kuha varsin hyvin. 

Ainekset neljälle:
- 600 gr turskaa
- 1 rkl dijon sinappia
- voita
- puikulaperunoita, 9 kpl
- kasvisöljyä
- 1 punasipuli
- kevätsipulia muutama varsi
-1 dl kermaviiliä
- muikunmätiä, käytin ehkä 100 gr
- tilliä


Harjaa perunat ja leikkaa lohkoiksi, sekoita öljyn kanssa ja paahda uunissa kypsiksi (175 astetta, 20 minuuttia). Suolaa. (Pidin lämpinä folion alla sillä aikaa kun kala oli uunissa.)

Leikkaa punasipuli renkaiksi ja silppua kevätsipuli.

Laita turskafileet uunivuokaan, suolaa ja pippuroi kevyesti. Levitä sinappi kaloille ja voinokareita päälle. Paista 175 asteissa uunissa vajaa 10 minuuttia.

Sekoita perunat, sipulit ja kermaviili.

Aseta peruna-sipulia ja kalaa lautasille. Lusikoi kalavuoan pohjalta voita kalojen päälle. Koristele muikunmädillä ja tillillä.


Nauti hyvässä seurassa mieleisen (valko)viinin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti