tiistai 30. kesäkuuta 2015

Lehtikaalia ja grillattua maissia salaatissa

Uusimmasta Anna-lehdestä on tämä resepti, jota noudatinkin aika tarkkaan. 


Ainekset neljälle (meitä oli kolme ja tein pienemmän satsin):
  • 200 gr lehtikaalia (meillä reilu 100 gr)
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 6 kokonaista tuoretta maissia (mä käytin vain kaksi, riitti hyvin)
  • 1 dl tiiviisti paineltua basilikaa (en mitannut, mutta paljon laitoin)
  • 1 dl tiiviisti paineltua korianteria (en käyttänyt lainkaan)
  • 1 vihreä chili (meillä punainen)
  • 100 gr fetaa (vähintään!)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • kirsikkatomaatin puolikkaita (ei ollut reseptissä, mutta lehden kuvassa kylläkin)
  • grillatun kukkakaalin jämät (ei reseptin mukaan, mutta laitoin kun oli jääkaapissa, ei huono lisä)

Aloita grillaamalla maissin tähkät ja irroita kypsät jyvät leikkaamalla. Timotej näyttää mallia alla.


Poista lehtikaalista keskikanta ja hienonna lehdet, saavat olla aika pientä silppua. Laita kulhoon ja sekoita joukoon sitruunan mehua ja suolaa. Hienonna yrtit ja chili. Murusta feta. Sekoita kaikki aineet ja mausta mustapippurilla


Hyvä yhdistelmä eri makuja. Käy lounaasta sellaisenaan, meillä lisukkeena grillatulle siialle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti