sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Inkiväärillä, chilillä ja tähtianiksella maustettu punakaali


raakana

Erilainen tapa tehdä joulupöydän punakaali, tämäkin idea Lantliv mat och vin -lehdestä. Helppoa!

Leikkaa punakaalista 3 cm paksu siivu (tai kaksi kuten minä, toisen puolitin kuten kuvasta näkyy). Laita korkeareunaiseen paistinpannuun (traktörpanna, jolle en vieläkään ole löytänyt hyvää suomenkielistä sanaa). Lisää pannulle ½ dl punaviiniä (todellakin näin pieni määrä riitti), hieman juoksevaa hunajaa, punaviinietikkaa, 2-3 tähtianista, muutama pala tuoretta inkivääriä ja yksi punainen chili puolitettuna. Anna muhia kannen alla alhaisella lämmöllä 45 minuuttia tai pitempään.

kypsänä
Maustui hyvälle, mutta mielestäni oli liian isoja paloja, joten leikkasin tarjoillessa pienemmäksi. Suosittelen siis ohuempia siivuja, niitähän voi olla useampi päällekkäin, niin syöminen mukavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti