Talvinen kaalisalaatti on paikoillaan nyt kun ruusukaaleja on saatavilla. Tämä on vähän cole slaw tyyppinen salaatti jonka tein jouluaattona. Idea Lantliv mat och vin -lehdestä.
Aineet 6-8 annokseen (mä tein noin puolet tästä määrästä):
- 100 gr lehtikaalia
- 250 gr ruusukaalia
- 2 punaista omenaa
- 1 sitruuna
- 1 dl saksanpähkinöitä, mina korvasin manteleilla, jotka eivät aiheuta allergiaa
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 3 rkl vettä
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- suolaa ja mustapippuria
Poista lehtikaalin ruoto ja ruusukaalin kannat, suikaloi kaalit. Laita kaalit 1 minuutiksi kiehuvaan veteen, valuta ja anna jäähtyä ja kuivua. Leikka omena ohuiksi siivuiksi/lohkoiksi, mausta sitruunan mehulla. Pilko pähkinät karkeasti. Sekoita kaalit, omenat ja pähkinät. Tee salaatinkastike: sekoita turkkilaiseen jugurttiin vesi, piparjuuri ja hunaja. Sekoita kastike salaattiin ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tykkäsin ja suosittelen erityisesti muille piparjuuren ystäville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti