perjantai 1. tammikuuta 2016

Piparjuurella maustettu ruusu- ja lehtikaalisalaatti




Talvinen kaalisalaatti on paikoillaan nyt kun ruusukaaleja on saatavilla. Tämä on vähän cole slaw tyyppinen salaatti jonka tein jouluaattona. Idea Lantliv mat och vin -lehdestä.

Aineet 6-8 annokseen (mä tein noin puolet tästä määrästä):

  • 100 gr lehtikaalia
  • 250 gr ruusukaalia
  • 2 punaista omenaa
  • 1 sitruuna
  • 1 dl saksanpähkinöitä, mina korvasin manteleilla, jotka eivät aiheuta allergiaa
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 3 rkl vettä
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria


Poista lehtikaalin ruoto ja ruusukaalin kannat, suikaloi kaalit. Laita kaalit 1 minuutiksi kiehuvaan veteen, valuta ja anna jäähtyä ja kuivua.  Leikka omena ohuiksi siivuiksi/lohkoiksi, mausta sitruunan mehulla. Pilko pähkinät karkeasti. Sekoita kaalit, omenat ja pähkinät. Tee salaatinkastike: sekoita turkkilaiseen jugurttiin vesi, piparjuuri ja hunaja. Sekoita kastike salaattiin ja mausta suolalla ja mustapippurilla.


Tykkäsin ja suosittelen erityisesti muille piparjuuren ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti