lauantai 30. tammikuuta 2016

Tabbouleh-kasvispihvit



Kasvispihvejä on tullut tehtyä monenlaisia, löytyy blogistakin useampia. Tällä kertaa näin reseptin jossa tabbouleh-salaatista oli tehtyä kasvispihvejä, kokeiluun meni.

Tabbouleh reseptejä löytyy monenstakin lähteestä (täällä Villa Sandin versio) ja mä tein tätä varten hienoksi pilkotun version. Laitoin monitoimikoneeseen pari puskaa persiljaa ja muutaman oksan minttua, 2-3 valkosipulin kynttä, sitruunan mehua, pari tomaattia lohkoina, palan kurkkua ilman siemeniä, lorauksen oliiviöljyä. Kaikki sekaisin ja sen jälkeen joukkoon keitettyä bulguria ehkä 1,5 dl.


Seuraavaksi sekoitukseen desi spelttijauhoja ja 2 rkl maissitärkkelystä. Sitten muotoilin pihvit uunipellille.Oli muuten taikina josta oli harvinaisen helppoa tehdä kauniita pihvejä.

Uunissa (180 astetta) noin 40 minuuttia. Syötiin salaatin kera:


ja Timotej teki myös hampurilaisen:


Ei päässyt kasvispihvien kärkikolmikkoon, yllättävänkin mauton. Kaipaa ehdottomasti jonkun hyvän kastikkeen lisäksi, ja sitähän en tajunnut etukäteen. Tuskin teen toista kertaa alusta asti, mutta jos Tabboulehta joskus jää (onko se edes mahdollista!?), niin sitten tää on ihan varteenotettava resepti. Hampurilaiseen sopi kuulemma hyvin, paremmin kuin salaatin seurana, sanoi Timotej.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti