keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Karpalo-mustapippuri-chutney


Edellisen postauksen ankan kanssa oli tarjolla karpalo-mustapippuri-chutneya. Idea tuli Epicurious-sivustolta.

Kuori ja pilko 2 salottisipulia. Kuullota niitä voissa kattilassa miedohkolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, ilman että ruskistuvat. Lisää joukkoon: 200 grammaa jäisiä karpaloita, desin verran sokeria, vajaa desi vettä, ruokalusikallinen (siideri)viinietikkaa, hippunen suolaa ja reippaasti (3/4 rkl) mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta kunnes sopivasti hilloutunut, 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.


Sopi ankan kanssa erinomaisesti, sopivasti hapokkuutta ja pippurin pirteyttä. Varmasti käy myös kalkkunan ja kanan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti