keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Maa-artisokkarisottoa ja paistettua siikaa


Paistettua siikaa ja maa-artisokkarisottoa, nam. Maa-artsikkoja oli jääkaaapissa ja niinpä hain sopivaa reseptiä jossa niitä voisi käyttää. Tämä resepti on ollut Hesarissa pari vuotta sitten. 

Tee ensin sose maa-artisokista. Alkuperäinen ohje, josta tulee noin 6 dl sanoo näin:
  • 2 sipulia 
  • 10 isoa maa-artisokkaa 
  • 1 rkl öljyä 
  • 2 rkl voita 
  • 3-5 dl vettä

"Hienonna sipulit. Kuori ja leikkaa maa-artisokat isoiksi paloiksi. Paahda maa-artisokka kattilassa öljyssä kauniin tummanruskeaksi. Lisää voi ja sipuli ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi, noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi, mutta ota se talteen. Soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa liemellä. 
HUOM! Maa-artisokkarisottoon tarvitset vain puolet tästä pyreestä (3 dl) joten pakasta ylimääräinen annos. Voit valmistaa pyreestä myös esim. maa-artisokkakeiton liemellä ohentamalla ja kermalla parantamalla"

Me tehtiin vajaa puolikas satsi ja siitä suurin osa käytettiin risottoon, joten pakastimeen ei riittänyt mitään. Risoton tein perinteisesti ja maa-artisokkasoseen lisäsin valmiiseen risottoon yhtä aikaa kuin parmesaanin. Risoton keitinnesteeseen käytin valkoviinin ja kasvisliemen lisäksi myös tuota maa-artisokkien keitinlientä. Hyvää tuli!




Siikafileet paistettiin ja syötiin nahkoineen.  Alkuruokana tällä kertaa simppeli kasvislautanen fetalla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti