tiistai 22. elokuuta 2017

Alkupaloja

Aika usein, varsinkin kesäisin, alkupala on meillä aika tuhti. Välipala joka auttaa odottamaan pääruokaa. Erilaiset versiot bruschettaleivästä kuuluu suosikkeihin. Käytän sekä tummaa että vaaleaa leipää.Välillä leipä on paahdettu, välillä tuoretta, molemmat toimivat.  Jos 'täyte' (=päällinen) on kovin kostea, paahdettu on parempi. Tässä muutama esimerkki tältä kesältä.
 
  1. Perinteinen tomaattibruschetta: tomaattia, punasipulia, basilikaa, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, tilkka viinietikkaa. Tällä kertaa sekä punaisia että keltaisia tomaatteja.
  2. Paistettuja kanttarelleja ja sipulia. Mausteena suolaa, mustapippuria ja tuoretta timjamia.
  3. Briejuustoa ja mansikoita

 
 
Huono kuva alla, mutta maku hyvä. Kalaleipiä tällä kertaa.
  1. Aamiaiselta jäi Hailuodon kylmäsavustettua graavilohta. Sen lisäksi leivällä piparjuurituorejuustoa ja sitruunan kuorta.
  2. Graavattua siikaa, tilliä ja rosepippuria
  3. Edelliseltä illalta jäi savustetua kirjolohta. Sekoitin siihen kermaviiliä ja tilliä.



Tykkään tän tyyppisestä tekemisestä. Koskaan ei ole, edes meillä, kaapit niin tyhjiä etteikö jotain saa leivän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti