Kesäkurpitsasato on käynnissä. Joten nyt sitten tulee kesäkurpitsa reseptejä. Tässä yksi uusi. Katso myös aiemmin tehtyjä, löydät ne oikeasta reunasta tunnisteella kesäkurpitsa.
Tämä on versio proud italian cook blogissa olleessa reseptistä. Tarvitset:
- kesäkurpitsaa, tee juustihöylällä ohuita suikaleita
- retiisejä, leikkaa ohuiksi siivuiksi
- sitrunaa, sekä raastettua kuorta että mehua, sekä siivuja koristeeksi (valinnaista)
- pari pakettia ricottajuustoa
- muutama rkl raastettua parmesaania
- tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
- paahdettuja pinjansiemeniä
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- tee myös salaatinkastike: sekoita 1 osa sitruunanmehua ja 3 osaa oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
Laita ricotta monitoimikoneeseen ja sekoita hetken. Lisää parmesaani, sitruunan kuorta ja pari rkl sekä basilikaa että persiljaa, Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä tarjoiluastilla, pirskottele päälle oliiviöljyä.
Sekoita kesäkurpitsasuikaleet ja retiisisiivut basilka- ja persiljasilpun kanssa ja lisää joukkoon hieman salaatinkastiketta. Lisää kasvikset juuston päälle.
Viimeksi pinnalle vielä paahdettuja pinjansiemeniä. Koristele sitruunan siivuilla.
Hyvää. Ricotta ja kesäkurpitsa on hyvä pari. Tarjoiltiin osanan kala-ateriaa. Savustin kokonaisen kirjolohen ja muutakin mukavaa oli tarjolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti