Vi har haft en del besök på stugan och mera är på väg innan semestern är slut. När vi har besök blir det på sommaren normalt grillmat, ofta kött. Nu var vi dock på tumanhand så det kändes rätt med en rätt som inte innehöll kött. Receptet är lånat från prouditaliancook.com med endast lite modifikationer.
|
Här är portionen klar. Maja fixade en liten sallad till. |
Ingredienserna är:
- Långa paprikor
- Blomkålsris, dvs blomkålens yttersta del skuret så att det bara blir små bollar av det
- Lök
- Vitlök
- Kantareller (detta fanns inte i ursprungliga receptet)
- Några minitomater, inte många
- En boll med mozzarella ost riven
- Pecorino romano ost riven
- Persilja
- Basilika
- Olivolja
- Salt och peppar
|
Här en del av ingredienserna. Ölen drack jag. |
|
Minitomater, men jag använde inte alla. Tändsticksasken för att ger er rätta proportioner. |
|
Kocken Timotej aktar sina fingrar. |
Jag hade fyra paprikor och målsättningen var att fylla dem alla. Det visade sig dock att fyllningen bara räckte till tre.
|
Högen till vänster är "blomkålsriset" som är den egentliga huvudingrediensen och högen till höger lök. |
|
Jag tillsatte bara lite kantareller för avsikten var inte att göra paprikor fyllda med kantareller. Medsols från kantarellerna tomater, basilika, persilja och vitlök. |
Jag kärnade ut tomaterna för att få en mindre vätskemängd i fyllningen.
|
På tallriken till vänster mozzarellan och till höger romanoosten, inga väldiga mängder med andra ord. |
Skär sedan paprikorna och kärna ut dem. Lämna ändorna intakta så håller de bättre ihop, dvs. skär ut en bit som är båtformad.
|
Paprikorna utsätts för avancerad lobotomi men egentligen är det inte nån "rocket surgery" utan ganska enkelt. |
De tomma paprikorna penslades med olivolja inuti och lite peppar tillsattes.
|
Här färdiga paprikor i väntan på fyllning. Kolla i det här skedet att alla fingrar är kvar. |
Sätt ugnen på 200 'C.
Fyllningen gjordes i stekpanna:
- Häll i en skvätt olivolja och tillsätt löken och vitlöken och bryn ett tag
- Tillsätt "blomkålsriset" och låt stå en liten stund medan du rör om
- Tillsätt alla andra ingredienser, rör om och beskåda till din förundran hur osten smälter och allt blir till en klibbig massa
- Tillsätt enligt smak salt och peppar
Låt fyllningen svalna lite och fyll sedan paprikorna med fyllningen. Jag använde en tesked och fingrarna.
|
Sätt paprikorna i en smord ugnsform. |
Garnera lite med persilja och basilika.
|
Nätt som en plätt.... |
Sätt in formen i den numera redan heta ugnen, gå till garaget och hämta en öl till, avnjut den med välbehag och ta sedan efter 15 minuter ut formen.
|
Här en bild till på slutresultatet. |
|
Resultatet i genomskärningsbild. |
Avnjut med en öl (Timotej) eller med ett glas Sancerre (Maja). Se frågande ut och ta sedan emot komplimanger.
Lätt som en plätt!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti