tiistai 4. syyskuuta 2018

Sitruunaperunat ja murukuorrutettu lohi - a' la Gloria

Väiskin keittiössä kokattua uusimman Glorian Ruoka ja Viini -lehden reseptillä. Ensimmäinen ateria Väiskillä toukokuun jälkeen. Nuorempi sukupolvi mukana syömässä ja tämä maistui kaikille, suosittelemme.

Pese ja halkaise perunat. Laita 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 15 minuuttia. Ohjeessa ei asiasta mainittu, mutta ehdotan että teet esim haarukalla reikiä leikkuupintaan ennen kuin laitat uuniin. Nimimerkillä ymmärsin jälkeenpäin. Nimittäin puolikkaiden päälle tuli 'kalvo' ja kypsyminen kesti paljon kauemmin kuin reseptin mukaan (loppujen lopuksi otin perunat ulos uunista ja laitoin mikroon välillä.)


Murukuorrute: murenna pari siivua kuivahtanutta vaaleaa/maalaisleipää. Sekoita joukkoon 2 murskattua valkosipulinkynttä, 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia, yhden sitrunan raastettu kuori, oliiviöljyä ja suolaa. Levitä kalan päälle.

Laita kala samalle uunipellille esikypsennettyjen perunoiden kanssa ja jatka kypsentämistä kunnes perunat ja kala kypsiä. Ohjeen mukaan 10 minuuttia. Mutta tämä riippuu kalan paksuudesta, meillä meni pitempään.


Perunoiden lisukkeena 1)sitruunavoita: lisää 2 rkl sitruunanmehua ja ripaus suolaa 50 grammaan pehmeää voita; ja 2)lehtikaalia: hienonna lehtikaalia ja mausta oliiviöljyllä, sitruunanmehulla ja suolalla.


Tarjoillessa riko perunan pinta ja lusikoi päälle sitruunavoita sekä lehtikaalia. Sekä perunat että lohen murukuorrute erittäin maukkaita, näitä teemme toistekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti