sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Vegaaninen 'tartarpihvi'

Tartarpihvi kuuluu Majan suosikkeihin, mikä toki on hassua kun liha ei yleensä maistu. Nyt kokeiltiin vegaanista versiota punajuuresta ja tomaatista. Erilaista ja hyvää, erityisesti Timotej ihastui kovin.



Keitä yksi iso punajuuri, anna jäähtyä, kuori ja pilko. Kalttaa kolme isoa tomaattia, kuori, poista siemenet ja kuivata palat mahdollisimman kuivaksi siivilässä ja talouspaperin päällä, pilko.


Sekoita punajuuri ja tomaatti. Valmistele lisukkeet: raasta tuoretta piparjuurta. Pilko suolakurkkua. Silppua persiljaa.





Tee punajuuri-tomaattisekoituksesta 'pihvit'. Paina pieni kolo keskelle ja lorauta siihen oliiviöljyä (toki jos vegaanisuus ei ole tärkeätä, niin raaka kananmunankeltuainen on maukas vaihtoehto). Pinnalle suolankukkia ja mustapippuria.


Ympärille lisukkeet. Me mentiin tyylillä enemmän on paremmin: suolakurkkua, sinappia, kaprista, piparjuurta ja persiljaa.

Ensi kerralla pilkotaan sekä punajuuri että tomaatti pienimmiksi kuutioksi. Ei vaikuta makuun millään tavalla mutta uskon että tulee kauniimpi 'pihvi'. On hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti