sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Grillattuja kasviksia



Hei, täällä ollaan - pitkästä aikaa. Blogia ei olla unohdettu ja ruokaakin on laitettu, tosin aika vähän. Lupaamme tiheämpää postausta jatkossa, takaisin normaaliin. Olemme palanneet Suomeen ja tässä nyt viimeiset USAssa kokatut ateriat.

Näin kesän lopulla ja satokauden ollessa parhaimmillaan ajattelin muistuttaa kasvisten grillauksesta, helppoa ja hyvää. Alla muutama esimerkki.

Aloitan maissin tähkistä, ehdottomasti suosikkini.

Bildresultat för corn on the cob grilling

Osta tuoreita, mielellään kotimaisia maissin tähkiä. Poista suojalehdet ja grillaa keskilämmöllä vartin verran. Kauniisti ruskistuneet tähkät voidellaan voilla ja päälle suolakukkia. Älä pihistele kummankaan kanssa. Käyvät sellaisenaan kevyestä louaasta/illallisesta (kuten tyypillisesti meillä) tai lisukkeena.

Seuraavana grillatut porkkanat ja pavut. Grillatuista porkkanoista olen kirjoittanut viime kesänä, täällä.

Muutama viikko sitten Madisonin talon terasilla grilliin päätyi erivärisiä porkkanoita ja vihreitä papuja. Laitoin tuoreita timjamin oksia mukaan porkkanoita maustamaan. Muuten tarvittiin hieman oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Alla kuvakavalkadi.

Öljytyt ja maustetut kasvikset

Grillissä myös kananfileitä, ne maustoin grillauksen jälkeen sitruunan mehulla ja soijakastikkeella.
Tuo paistoalusta kasvisten alla oli tarpeen, grilliritilän välit liian suuria.





Nautittiin picnic tyyliin talon grilliterasilla. Kanan ja kasvisten lisäksi tarjolla chiliaiolia ja salsa verdeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti