maanantai 31. elokuuta 2020

Leivitetty leipäjuusto

Leivitetty leipäjuusto on joskus vilahtanut jossain ruokafeedissä vuosia sitten ja jäänyt mieleeni. Eilen tulin jostain syystä sitä ajatelleeksi ja tänään päätyi lounaslautaselle. Ystävä, jolla on gluteeniton ruokavalio oli meillä käymässä ja niinpä tämä leivitys on gluteeniton.

Tein leivitysjauhon sekoittamalla suurin piirtein yhtä paljon seesaminsiemeniä ja kikhernejauhoa. Maustoin suolalla ja mustapippurilla. 

Leikkasin leipäjuuston sektoreiksi. Kastoin kanamunassa ja kierittelin sitten jauhosekoituksessa. Paistoin oliiviöljyssä molemmin puolin, kunnes pinnassa hyvä väri. 





Syötiin keitetyn riisin ja tomaattikastikkeen kanssa. Maistui kaikille, mutta ehkäpä enemmän mausteita jauhoseokseen ensi kerralla. Juusto oli pehmennyt mukavasti ja seesaminsiemenet toivat rapeutta. Hyvä kombo. 


On myös nopea valmistaa, riisin kypsymisen aikana ehtii tehdä leipäjuuston ja nopean tomaattikastikkeen. Mutta koska aikaa oli, mä tein kastikkeen ensin ja annoin muhia vajaan tunnin, mutta sehän ei ole mitenkään välttämätöntä. Valmis kastikekin toimii varmasti. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti