torstai 6. elokuuta 2020

Pasta alla Norma eli munakoisopasta


Munakoisosesonki menossa ja sitä oli jääkaappissa pari jämäpalaa. Mitä tehdä, noh, Pasta alla Norma, tietenkin.

Nopea, helppo, maukas, terveellinen, edullinen. Tarvitseeko sitä ihminen muita syitä?

Sisialainen pasta johon tarvitset:

  • yhden munakoison
  • murskatun/pilkotun valkosipulinkynnen
  • purkilisen säilyketomaatteja (ei murskaa vaan kokonaisia, vaikka kirsikkatomaatteja)
  • oliiviöljyä
  • pastaa
  • tuoretta basilikaa
  • juustoa, esim pecorinoa, parmesaania tai ricotta salataa (kova juusto jota käytetään alkuperäisessä sisialaisessa reseptissä, mutta eipä taida Suomessa olla saatavana kovin helposti)

Paloittele munakoiso parin sentin kuutioiksi. Ripottele päälle suolaa ja jätä siivilään odottamaan.

Kuumenna öljy ja kuullota siinä valkosipulia hetki ilman että se ruskistuu. Lisää tomaatit (jos ovat kovin isoja, voit pienentää. Mä käytin säilöttyjä kirsikkatomaatteja, just sopivia!). Anna muhia miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia ja sekoittele silloin tällöin.

Sillä välin keitä pasta. Huuhtele munakoiso ja kuivaa palat. (Tää suola, huuhtomisen ja kuivaus jää multa usein väliin, ei tunnu haittaavan makua, rapeuteen vaikuttanee.)

Ruskista munakoisopalat kuumalla paistinpannulla öljyssä kunnes ruskistuvat ja samalla rapeutuvat. Saatat joutua tekemään tämän useammassa erässä jotta pysyvät rapeina. Nosta palat talouspaperin päälle jotta liika öljy valuu pois.

Kun pasta on kypsää, sekoita joukkoon tomaattikastike ja munakoisopalat.



Höylää päälle juustoa ja ripottele pinnalle myös tuoretta basilikaa. Alle puolessa tunnissa maittava ruoka pöydässä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti