torstai 17. helmikuuta 2011

Edamame, terveellistä naposteltavaa (drinkillä tai ilman)

Japanilaisista ravintoloista on meidän repertuaariimme tullut Edamame, vihreitä soijapapuja. Helsingistä niitä saa ainakin Annankadun Tokyo-kan liikkeestä. Myydään pakasteena ja yksi niitä harvoja juttuja jota meidän pakastimessa on.


Sopii alkudrinkin seuraksi, rennoksi alkupalaksi tai vaikka kuten tänään, pieneksi iltapalaksi kuntosalin jälkeen.

Laita jäiset Edamamet kiehuvaan veteen ja keitä n 2,5 minuuttia. Kaada vesi pois, mausta hyvällä suolalla ja tarjoile:


Syöminen sujuu niin että vedät hampaiden välistä palot ja hernepallurat päätyvät suuhun. Tyhjät palot kertyvät siiten keoksi, niille en ole keksinyt käyttöä.


Älyttömän hyvää, terveellisyydestä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti