keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Halmstad toast - sunnuntaiaamun maistuva aamiainen

Allt om mat lehdestä vuosia sitten löydetty resepti laiskan viikonloppuaamun aamiaiseksi. Puoliuppomuna, kylmäsuolattua lohta, paahdettua leipää ja vähän vihreää. Hyvä alku kylmälle pakkaspäivälle. Puoliuppomuna oli uusi tuttavuus, mutta ei suinkaan viimeinen kerta kun näin tein. Kaunis lopputulos ja täydellinen koostumus keltuaiselle. Tekeminenkin oli helppoa.

Yhteen leipään tarvitset yhden kananmunan, ison siivun kylmäsavulohta, viipaleen vaaleata leipää. Koristeeksi ja lisukkeeksi jotain vihreää. Puoliuppomunan tekemiseen tarvitset myös vettä, etikkaa ja suolaa.

Laita paistinpannuun 1 cm vettä, 1 rkl etikkaa ja hieman suolaa. Kuumenna kiehuvaksi. Rikot munat yksi kerrallaan kuppiin ja siirrä varovasti veteen. Anna porista hiljalleen kunnes valkuainen on kokonaan hyytynyt.


Munien hyytyessä paista toisella pannulla voissa leipäviipaleet. Käytä myös lohen siivut nopeasti pannulla molemmin puolin ja nosta leipien päälle. Kananmuna ylimmäksi ja aamiainen valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti