lauantai 12. helmikuuta 2011

Kuhaa tomaattii-tilli-kermakastikeessa

Kenian villieläimet, kahviplantaasit ja kuuma aurinko jääneet muistoihin. Kuten myös aivan hurjan ihanat papaijat ja mangot. Muuten ruoka ei hirveästi muistijälkeä jättänyt, mutta ne hedelmät.....

Tänään nautimme Suomen parhaimmistoa, kuhaa. Resepti vuosikausia vanha ja Timotej totesinkin että tätä ei olla syöty vuosiin. Tämä resepti on kovin meidän näköisemme, ruoanlaitto ja hyvät maut viehättävät, mutta harvoin eksymme erikoisiin ja/tai monimutkaisiin resepteihin. Nopeaa, helppoa ja maukasta on meille sopiva yhdistelmä.

Tässä kuhaa tomaatti-tilli-kermakastikkeessa kahdelle:
  • ehkä n 400 gr kuhaa paloina
  • puoli pakettia kirsikkatomaatteja halkaistuna
  • ruukullinen tilliä hienonnettuna
  • 3 dl kermaa


Paista kalanpalat voissa ja siirrä traktörpannaan (suomeksi paistinpannu korkealla reunalla?!?). Lisää suolaa ja pippuria kalojen päälle. Paista nopeasti myös tomaatinpuolikkaat ja lisää kalojen päälle. Päällimmäiseksi silputtu tilli.


Keitä kermaa kokoon kunnes n puolet jäljellä, lisää pannuun. Kansi päälle ja liedelle, anna muhia n 5 minuuttia. Ja siinä se.

Nautimme kalan perunalumen (pressad potatis) kanssa, alla Timotej näyttää miten keitetystä perunasta syntyy lunta:


Lautasella ateria näytti tältä:




1 kommentti:

  1. Enligt Hackman är en "traktörpanna" på finska "paistokasari" - så nu vet vi det . . . .

    VastaaPoista