Keniassa mangosato oli parhaimmillaan. Eräällä picnic lounaalla oli tarjolla herkullista avocado-mango-katkarapu salaattia ja kun eilen näin Suomen kaupassa 'ready to eat' kypsiä mangoja sekä avocadoja, niin pakkohan sitä oli yrittää improvisoida samaa makua. Mielestäni pääsin aika lähelle, vaikka alkuperäisen reseptiä en tajunnut kysyä.
Helppoahan tuo oli muuten, mutta salaatinkastiketta mietin hetken. Pilko siis mango ja avocado kuutioiksi, sekoita kulhossa ja lisää katkaravut. Tee salaatinkastike: laitoin avocadoöljyä, valkoista balsamicoa ja korianteritahnaa (kun ei tuoretta ollut), määristä ei tietenkään havaintoja. Maistelin ja lisäsin maun mukaan kunnes vaikutti hyvältä. Sitruunanmehua olisin laittanut jos olisi ollut, vaikka balsamico kyllä toi hapokkuutta tarpeeksi. Sekoita kastike hedelmien ja katkarapujen joukkoon ja anna vetäytyä tunnin verran jääkaapissa.
Tarjoa joko lounaana hyvän leivän kanssa tai niin kuin meillä, pienenä alkupalana illallista odotellessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti