sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kuhaa ja karamellisoituja sipuleita

Kokeiltiin taas yhtä vanhaa Allt om mat reseptiä, jotta saataisiin vaihtelua miten nauttia vaaleata kalaa. Tällä kertaa tarjolla oli kuhaa, mutta alkuperäinen resepti oli turskalle. Tässä yhteydessä tehtiin jotain ensimmäistä kertaa meidän keittiössämme, keitettiin pakasteherneitä. Ihan hyvää, mutta tuskin tulee suursuosikiksi. Karamellisoidut  pikkusipulit sen sijaan olivat maukkaita (niille löytyy varmasti käyttöä jatkossakin ja sopivat myös liharuokien kera tai voisin myös tarjota vappulounaalla seisovassa pöydässä) ja linssithän aina kelpaavat meille, varsin kohtuullinen kokonaisuus siis.

Tummat 'kököt' karamellisoituja pikkusipuleita

Keitä belugalinssejä paketin ohjeen mukaan, n 20 minuuttia lienee normaaliaika. Tällä kertaa lisäsin keitinveteen lirauksen soijaa, hyvä niin. Kuori salotti- tai pikkusipulit ja keitä niitä balsamiviinietikassa (kokonainen puollo esim Pirkan sellaista, tähän ei voi käyttää aitoa!) n 10-15 minuuttia. Puolessa välissä lisää 1-2 rkl sokeria.

Kiehauta pakasteherneet 1-2 minuuttia vähässä vedessä jossa myös hieman voita. Lisää keitettyihin herneisiin silputtua tuoretta oreganoa. Paista kalat, mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos ja nauti mieleisesi valkoviinin kanssa.

P.S. Syntymäpäiväonnittelut kalastaja-Eemelille, ensi launantaina juhlitaan, tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti