lauantai 10. marraskuuta 2012

Ensimmäinen illallinen - mustaeväkampelaa

Täällä sitä ollaan, Ryyperissä. Villa Sandi kokkaa jatkossa välillä Väiskillä (Helsinki) ja välillä Ryyperissä (Göteborg), ja kunhan kevät/kesä saapuu niin se oikea Villa Sandikin on kolmantena pyöränä.

Göteborg on loistava kaupunki meille jotka nautimme kaloista ja äyriäisistä. Tänään mustaeväkampelaa (rödtunga tutummin) ja tuoreita (!) katkarapuja, nam.


Tästä se lähtee, Timotej putsaa lisukkeeksi tarjottuja ruusukaaleja, kampelat vielä paketissa.
(Kuten kuvasta näkyy ei sisustus ole ihan samaa tyyliä kuin mitä me itse valitsisimme, mutta aika ok kaiken kaikkiaan. Kyllä täällä voi hyvin asustaa, eikä sisustus aiheuta pahoinvointia.... Niin, ja kynttilät olisi sytytetty jos olisi ollut tulitikkuja, puutelista kasvaa kasvamistaan.)


Pienemmät kalafileet käytin sellaisinaan, suuremman puolitin pitkittäin. Fileiden päälle ranskalaisilla yrteillä maustettua ranskankermaa (kätevää kun perusvarasto esim mausteiden osalta rajoitettu näin kuuden tunnin asumisen jälkeen) ja hienonnettua tilliä. Fileet rullalle ja uunivuokaan.


Päälle jauhoin Santa Marian myllyistä suolaa, mustapippuria ja fish and seafood- sekoitusta.  Vähän vielä lisää tilliä ja rullien ympäille loraukset valkoviiniä ja vispikermaa. Uuniin, 200 asteessa 10-15 minuuttia.


Sillä välillä kuorin niitä, ah niin ihania, katkarapuja (tässä kaupungissa tulemme viihtymään!) ja ne kasattiin uunista tulleiden kalojen päälle. Folio hetkeksi koko komeuden päälle kun nopeasti 'wokkasin' ruusukaalin lehdet, jotka saivat hieman suolaa ja mustapippuria mukaansa.


Yllä kuva valmiista kalaruoasta ja alla Majan annos. Siivu hapantaikinaleipääkin, jotta kaikki kerma-valkoviinimaut päätyivät parempiin suihin.


Ihan kelpo improvisaatio tämä ateria. Tosin tästä on hyvä parantaa, vaan liekö mahdollista... Joo, maustekaappi ja muutkin kaapit tarvitset vielä täydennystä (esim olisin laittanut tilkan kala- tai hummerilientä kerman ja valkoviinin seuraksi jos sellaista olisin muistanut ostaa.)

Jos kuljette täällä päin, niin tervetuloa Ryyperiin, eiköhän muutama katkarapu riitä vierailijoillekin.

1 kommentti: