lauantai 17. marraskuuta 2012

Ryppyisiä ravioleja poro- ja sienitäytteellä

Pastakoneella on ollut tauko, mutta nyt tuli tehtyä ravioleja pitkästä aikaa. Pitää myöntää että rutiini ei oikein istu näpeissä, kaksi aiempaa kertaa onnistuivat selvästi paremmin. Nytkään ei maussa ollut valittamista, mutta ehkä tekijöiden ikää myötäillen, kovin olivat ryppyisiä tällä kertaa...

Taikina ja raviolien teko meni ammattikokin ohjeen mukaan, mutta taisin jauhota pöytää liian vähän joten tarttuivat kiinni ja 'rypistyivät'. Maistuivat tosin aivan kuten pitikin. 


Kaksi eri täytettä: suppilovahveroita, sipulia, Philadelphia juustoa, timjamia, suolaa, pippuria toisessa ja savuporoa, rosepippuria ja samaa Philadelphia juustoa toisessa. 


Kastikkeeksi keitin valkoviiniä ja kermaa, mausteena hieman tomaattipyreetä ja paljon voita. Kastike ei tosin taida kuvissa näkyä, mutta oleellinen osa ateriaa ja makujen harmoniaa. 

Basilikalla yritin piiloittaa pahimman rypyt....


No, makuhan se kuitenkin on tärkeintä. Suppistäyte oli oikein hyvä, porokin ok, mutta kuten Timotejkin totesi, italialaiset ovat ehkä ymmärtäneet että raviolit ja poro eivät ole luontainen yhdistelmä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti