Klassinen tapa valmistaa piikkikampela on kokonaisena uunissa ja se tarjoillaan kirkastetun voin ja raastetun piparjuuren kera. Niin tälläkin kertaa.
Kokonainen kala uuniin, 120 astetta ja reilu tunti kypsytti sen.
Uuniin menossa, au naturel |
Kirkastetun osan kuumensin juuri ennen tarjoilua. Lisänä myös raastettuna piparjuurta ja kasvislisukkeena keitettyjä ja suolattuja taitepapuja. Kalaa maustettiin suolalla ja sitruunan mehulla. Se että pavutkin saivat osansa voista lautasella ei huonontanut makua mitenkään...
Aivan sika (kala?) hyvää! Kyllä toimii myös muulle valkoiselle kalalle, joten kokatkaa ihmeessä vaikkei piikkikampelaa olisikaan tarjolla.
Alkuruokakin oli maistuvaa, katkarapusalaatti tai -coctail. Romainesalaattia, avokadoa (joo, molemmat perjantain jämiä), katkarapuja ja kastikkeessa Hellmans majoneesia, chilikastiketta, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria. Mums.
Huomaa erityisesti pöytäliina, Ryyperin ruma keittiön pöytä oli pakko piilottaa.... |
Nyt taitaa taas tulla tauko kotiruoassa. Viikko menee ulkoruokinnassa ja lentokentillä. Timotej on ensi lauantaiksi luvannut lapsuuden klassikkoa (?) stekt sill, paistettua silliä. Sitä odotellessa, hyvää alkavaa viikkoa.
Oikeesti aika käsittämätöntä, mitä luonto on meille luonut. Merkillisen näköinen otus tämä piikkikampela. Enpä haluais samalle uimarannalle hänen kanssaan.
VastaaPoistaKollade fiskutbudet i Feskekyrkan och piggvaren fanns där! Vattnade i munnen när jag tänkte på smaken!Flundra har varit ett bra alternativ, den finns i Åbo skärgården :)
VastaaPoistaMen huh,huh, fisklukten i hallen vattnade i ögonen, för mycket av det goda på en gång.