perjantai 23. marraskuuta 2012

Ravunpyrstösalaatti avokadolla ja latva-artisokalla DNn tapaan


Suurin syy lukea reseptejä blogeista, kirjoista, lehdistä, mainoksista jne on saada inspiraatiota joko kokonaan uusiin ruokalajeihin (sitä tapahtuu jostain syystä yhä harvemmin, ja sillähän ole mitään tekemistä elettyjen vuosien lukumäärän kanssa...) tai sitten uusiin yhdistelmiin. Tämä kuuluu jälkimäiseen. Tämän päivän Dagens Nyheterissa oli salaattiresepti. Kaikki ainesosat tuttuja ja suosikkejamme, vaan enpä ollut niitä ennen yhdistänyt samaan ateriaan.

Joten tässä ehdotus perjantai-illan salaatiksi joka on todettu sekä varsin maistuvaksi että nopeaksi tehdä.

Romainesalaattia, ravunpyrstöjä, avokadoa, latva-artisokan sydämiä lautaselle sopivan kokoisina paloina, päälle parmesaanijuustoa. Kastikkeeksi oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös krutonkeja, mutta ne jätimme pois ja nautimme salaatin kera palan hyvää leipää sen sijaan.


Huomenna tarkoitus hakea Feskekörkasta sekä tuoreita katkarapuja alkupalaksi että joku litteä kala (piikkikampela (Majan ehdoton suosikki vuosien takaa), jos vain on) pääruoaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti