Yksi fondue-illallisella tarjoilluista salaateista tulee tässä. Punaista kvinoaa, omenaa, juustoa, fenkolia, rucolaa, punasipulia ym. Modifioitu tästä reseptistä.
Reseptistä tulee aika iso annos, minä n puolitin sen ja silti me kuusi syöjää (toki oli paljon muutakin tarjolla) emme kippoa tyhjentäneet. Jätin myös sellerin pois siitä yksinkertaisesta syystä että unohdin ostaa...
Kastike
- 1 dl punaista kvinoaa
- suolaa
- oliiviöljyä
- 1 punasipuli siivuina
- 1 rkl viinietikkaa
- kourallinen rucolaa
- goudaa (tai muuta vahvahkoa juustoa) kuutioituna (ehkä desin verran)
- vajaa Granny Smith omena kuutioituna
- ½dl saksanpähköitä paloiteltuna
- ½ dl kuutioitua fenkolia
- kuivattuja karpaloita
Kastike
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 1-2 tl sherryviinietikkaa
- mustapippuria ja suolaa maun ja tarpeen mukaan
Kvinoa jäähtyy |
Muut ainekset kulhossa valmiina |
Kvinoan kiehuessa kuullota sipulia hetki oliiviöljyssä, lisää viinietikka ja anna kiehua hetken. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Sekoita kastikeen aineet keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Valmista.
Kvinoa on sekä hyvää että terveellistä, sopii myös keliaakikolle ja karppaajalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti