torstai 20. helmikuuta 2014

Kvinoasalaatti




Yksi fondue-illallisella tarjoilluista salaateista tulee tässä. Punaista kvinoaa, omenaa, juustoa, fenkolia, rucolaa, punasipulia ym. Modifioitu tästä reseptistä.

Reseptistä tulee aika iso annos, minä n puolitin sen ja silti me kuusi syöjää (toki oli paljon muutakin tarjolla) emme kippoa tyhjentäneet. Jätin myös sellerin pois siitä yksinkertaisesta syystä että unohdin ostaa...


  • 1 dl punaista kvinoaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 1 punasipuli siivuina
  • 1 rkl viinietikkaa
  • kourallinen rucolaa
  • goudaa (tai muuta vahvahkoa juustoa) kuutioituna (ehkä desin verran)
  • vajaa Granny Smith omena kuutioituna
  • ½dl saksanpähköitä paloiteltuna
  • ½ dl kuutioitua fenkolia
  • kuivattuja karpaloita

Kastike
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl sherryviinietikkaa
  • mustapippuria ja suolaa maun ja tarpeen mukaan

Kvinoa jäähtyy
Huuhtele kvinoa ja keitä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, n 15 min. Kaada keitinvesi pois, sekoita. Jätä kattilaan kannen alle jäähtymään kunnes huoneenlämpöistä.


Muut ainekset kulhossa valmiina
Kvinoan kiehuessa kuullota sipulia hetki oliiviöljyssä, lisää viinietikka ja anna kiehua hetken. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Sekoita kastikeen aineet keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Valmista.



Kvinoa on sekä hyvää että terveellistä, sopii myös keliaakikolle ja karppaajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti