sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Bönsallad - kidneybönor med rödlök

Jag, Timotej, fick i uppgift att göra en bönsallad till fonduen. Googlade och fann en under benämningen "Bönsallad med rödlök".

Verkligen lätt att göra. För sex personer:

  • 2 st små (?) tetror med färdigkokta kidenybönor. Sköljdes väl under rinnande vatten för att bli av med slemmet.
  • en liten rödlök först delad i två halvor och sedan halvorna delade i fyra delar och sedan strimlade så fint som möjligt
  • en liten chili (pepparfrukt), modell mild, ganska finhackad.
  • persilja som dekoration på.
  • olivolja och balasamvinäger bladades med bönorna, rödlöken och chilin.

Salladen fick dra ca. en timme innan servering. Persiljan satte jag som garnering just innan servering.


Här salladen. Passade väldigt bra med köttet. Vi hade två tonåringar med på middagen och de åt av salladen med god aptit. Numera är ynglingar öppna för ny mat. Själv skulle jag aldrig ha ätit en bönsallad som tonåring!

Hör en bild av alla sallader som serverades med fonduen. Nästan vegetarisk afton.....
Lätt som en plätt och väldigt god. Enligt instruktionerna passar den bra med grillad mat.

"Kidney Beans" heter verkligen "kidneybönor" på svenska och "kidneypapu" på finska. Jag kollade i ordboken.

Ja, "njurbönor" låter ju inte särskilt aptitretande!

Munuaispavut.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti