Jag, Timotej, fick i uppgift att göra en bönsallad till fonduen. Googlade och fann en under benämningen "Bönsallad med rödlök".
Verkligen lätt att göra. För sex personer:
- 2 st små (?) tetror med färdigkokta kidenybönor. Sköljdes väl under rinnande vatten för att bli av med slemmet.
- en liten rödlök först delad i två halvor och sedan halvorna delade i fyra delar och sedan strimlade så fint som möjligt
- en liten chili (pepparfrukt), modell mild, ganska finhackad.
- persilja som dekoration på.
- olivolja och balasamvinäger bladades med bönorna, rödlöken och chilin.
Salladen fick dra ca. en timme innan servering. Persiljan satte jag som garnering just innan servering.
| Hör en bild av alla sallader som serverades med fonduen. Nästan vegetarisk afton..... |
"Kidney Beans" heter verkligen "kidneybönor" på svenska och "kidneypapu" på finska. Jag kollade i ordboken.
Ja, "njurbönor" låter ju inte särskilt aptitretande!
Munuaispavut.....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti