tiistai 4. helmikuuta 2014

Peurapullat pannulla ja perunamuusi uunissa = peuraa Walewskan tyyliin

Sain kasan peuranlihaa eri muodoissaan, yllättävä ja mieluinen lahja. Ensimmäisenä käyttöön tuli jauheliha, tein niistä lihapullia kermakastikkeessa. Tarjoilu tehtiin normaalista poikkeavalla tavalla:


Lihapullataikinaan tuli 800 gr lihaa, 1 kananmuna, yksi sipuli pilkottuna ja kuullotettua, 2 desiä kermaa, desin verran korppujauhoja, kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (jotka hienonsin huhmareesta liki tomuksi), suolaa ja mustapippuria. Paistoin voissa parissa erässä. Eka eri meni jääkaappiin odottamaan myöhempää käyttöä. Toisen satsin päälle kaadoin sekoitusta jossa pari desiä kermaa, 1-2 rkl soijaa ja ½ rkl dijonsinappia. Pullat kypsyivät sitten kastikkeessa, joka samalla keihui kokoon.



Timotej teki perunamuusia, samalla tavalla kuin siika Walewskassa. Pursottaminen alkaa käydä häneltä varsin kätevästi.

Tähän asti voi hyvin tehdä valmiiksi etukäteen. Alkuaruoan (esim edellisen postauksen talvinen salaatti, kuten meillä) jälkeen sitten sopiva aika laittaa muusivati uuniin ja kuumentaa lihapullat kastikkeessaan.

Muusivati oli uunissa ehkä viitisen minuuttia (kiertoilma ja grillivastus) 220 asteessa, kunnes muusi kuumaa ja hieman saanut väriä. Vati ulos uunista, lihapullat kastikkeineen muusin keskelle ja ateria oli valmis. Lisukkeena suolakurkkuja.


Usein sanotaan että riistapulliin 'pitäisi' laittaa mukaan naudan- ja/tai possunjauhelihaa. Minusta se on vähän hassua, näidenhän on tarkoitus maistua riistalta, ei tavallisilta lihapullilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti