lauantai 8. helmikuuta 2014

Talvinen salaatti nr 2

Kyllähän näitä syömäkelpoisia salaatteja löytyy talvellakin, kunhan jaksaa nähdä vähän vaivaa identifiointivaiheessa. Timotej saa kunnian tämän bongaamisesta. Ei ihmekään että hän tämän huomasi, punakaalia.....


Tässä on tarjolla c-vitamiinia appelsiinista, hyviä öljyjä avokadosta ja pähkinästä ja inkivääriäkin pidetään varsin terveellisenä. Plussana vielä hyvä maku.

Tarvitset: punakaalia (arviolta 200 gr), rucolaa (ehkä 50 gr), appelsiinin, avokadon, palat purjoa (5-10 cm) ja inkivääriä, limetin, pähkinöitä tai manteleita, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria.


Siivuta punakaalista ohuita suikaleita juustohöylällä. Laita siivilään ja kaada litra kiehuvaa vettä päälle. Anna veden valua pois saman tien ja kaali saa jäädä siivilään jäähtymään. Pehmenee ja miedontuu.


Sillä aikaa kuori ja pilko appelsiini, avokado ja purjo ja laita kulhoon rucolan kanssa. Tee salaatinkastike: 1 rkl oliiviöljyä, puolen limetin mehu, raastettua inkivääriä (1-2 cm pala), suolaa ja pippuria. Lisää kaali ja salaatinkastike kulhoon, sekoita. Tarjoillessa lisää annoksen päälle myös (paahdettuja) pähkinöitä tai manteleita.


Salaatinkastikkeen inkivääri tekee tästä oikein hyvää, olettaen että tykkää inkivääristä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti