lauantai 22. helmikuuta 2014

Vuohenjuustolla täytetyt ja serranokinkulla päällystetyt taatelit uunissa

Kivetkin näemmä päässeet mukaan kuvaan
Taatelit ovat suurta herkkua, varsinkin kun Stockalta saa hyviä sellaisia irtomyynnissä. Ne valmiiksi pakatut ylimakeat eivät minulle kelpaa. Yleensä syön taatelit sellaisenaan, mukava välipala ja karkin korvike. Tällä kertaa niistä tehtiin shamppanjan pari illallisen alkuun, vuohenjuustolla ja serranolla täydennettynä.

Yläkuvassa taatelit ovat jo kivettömiä, Timotej näppäräsormisena hoiti homman. Alakuvassa hän on täyttänyt kolot vuohenjuustolla.


Sen jälkeen kiedoin taatelit serranokinkkuun ja paistoin 200 asteissa uunissa kunnes juusto sulanut ja kinkku rapeutunut. Tietenkään en katsonut kelloa kauanko siihen meni (vartti?). Vieraat tulivat juuri silloin ja itse asiassa viime hetkellä otin taatelit ulos uunista. Eivät onneksi palaneet!


Tökkäsin jokaiseen vielä coctailtikun uunista ottamisen jälkeen, niin oli helppo siirtää tarjoiluastiaan ja siitä suuhun. Ovat parhaimmillaan haaleina.

Tämä kuuluu taas siihen minun lempiruokasarjaani;: nopeaa, helppoa ja maukasta. Ei vaadi kokkaustaitoja ja vaikea epäonnistua (kunhan muistaa ottaa ulos uunista...)

1 kommentti:

  1. Yhdelle teini-ikäiselle uskottelin että tarjolla on uunipaistetut etanat. Hetken aikaa hän taisi uskoa. Tai sitten hän oli vain kohtelias.....

    VastaaPoista