Pimiente de Padrón (tarkempaa tietoa: http://chiliwiki.fi/index.php?title=Pimiento_de_Padron) on suuri suosikkimme Espanjan matkoilla, ja tapas ravintoloissa, esim Goce Helsingissä tarjoaa näitä.
Tässä Madridissa pari vuotta sitten kuvatut ja syödyt Padronit |
ja tässä Villa Sandissa pari viikkoa sittten kuvatut ja syödyt 'Padronit' |
Ei ollut yhtä hyviä kotitekoiset. Syy tuskin, tällä kertaa, kokissa, vaan raaka-aineessa. Ostin paikallisesta K-kaupasta espanjalaisia 'makeita paprikoita', joiden ajattelin sopivan tähän tarkoitukseen, hyvin tietäen etteivät ole 'aitoja'.
Huuhtelin, valutin, paistoin öljyssä, lisäsin sormisuolaa. Ja kaikki syötiin. Ihan hyviä, mutta liian makeita. Padronien pieni polte (ja välillä isompikin) jäi uupumaan.
Siltikin ostan toisekin, ja kokeilen muita chili/paprikalaatuja kun eteeni tulee. Ehkäpä pitäisi harkita vljelyäkin!?! Tai siis pyytää Timotejta, perheen maanviljelijää tuottamaan näitä(kin).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti