lauantai 31. toukokuuta 2014

Salvitxada-kastike teki grilliateriasta suorastaan loistavan


Nyt tuli tehtyä jotain niiiiiiiin hyvää, että on ihan pakko postata tämä samantien. Joten, tämän päivän pääateria: grillattua lohta, kevätsipulia ja tomaattia. Loistavan tästä teki kastike, Salvitxada. Tätä kastiketta tarjotaan Kataloniassa keväisin noettujen/grillatujen kevätsipulien kera.


Kastike:  1 punainen mieto chili paloina, siemenet poistettuina, ½dl kuorittuja manteleita, 1 iso tomaatti tai 2 pienempää lohkoina, 2 valkosipulin kynttä, 2 rkl punaviinietikkaa sekoitetaan monitoimikoneessa. Sen jälkeen lisää tipoittain 1 dl oliiviöljyä. Lopuksi maustetaan suolalla ja mustapippurilla (mä laitoin mausteet kastikkeen pinnalle, katso kuva, hyvin toimi).

Surffasin ja huomasin että kastikkeesta on eri versioita ja tekotapoja, yllä se miten minä tein.

Ihana kevät!
Lohen maustoin savustetulla paprikalla ja kuivatuilla yrteillä, ja grillasin halsterissa. Lisukkeeksi grillasin kevätsipuleita ja kirsikkatomaatteja, oliiviöljyä pinnallaan.


Aivan loistava kastike! Miten mulla on voinut kestää näin kauan löytää se! No, nyt sitten täytyy ottaa menetetyt vuodet takaisin. Lohen ja kasvisten lisäksi sopii varmasti myös kanan ja porsaanlihan seuraksi. Timotej ehdotti chorizoa ja mä mietin myös hampurilaista. Joten, jos joskus jotain Villa Sandin resepteistä teette, niin, this is it.

2 kommenttia: