Eipä kovin keväinen ruoka, mutta wienerschnitzel tuli tehtyä pari kertaa loppukeväästä. Tavoitteena tehdä mahdollisimman 'aito'. Kaikenlaisissa kuppiloissa tätä tarjotaan, mutta eipä tulisi mieleenikään tilata. Yleensä kovin rasvaisia ja pehmeitä, eikä ikinä tiedä mitä leivityksen alta löytyy. Joten pitipä tehdä itse. Vasikanlihaa, ja nuijin itse jotta ei jäänyt lihanrasvareunoja leivityksen alle.
Tykötarpeet valmiina, sitruunaviipaleen päällä sardellia ja kaprista |
Lihanuijalla siis aloitin, leikkeiden on oltava ohuita. Yhdelle lautaselle vehnäjauhoa, toiselle kananmunia vatkattuna (ei riitä että sekoittaa keltuaiset rikki, pitää vatkata kunnolla sekaisin) ja kolmannelle suolalla ja mustapippurilla maustettua korppujauhoa.
Laita valmis leike lämpimään uuniin (100-150 astetta) leivinpaperilla päällystetylle uunipellille odottamaan kavereitaan.
Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden (aidompaa, vaan ei minun makuuni) kanssa.
Onnistuivat hyvin kummallakin kerralla. Salaisuudet hyvään lopputulokseen: 1) hyvän laatuinen vasikanliha, 2) kunnolla vatkatut kanamunat, 3) ei liikaa korppujauhoja, 4) runsaassa voissa paistaminen, 5) käännä vain kerrran paiston aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti